Catharijneconvent – Utrecht (2020-2021)

In de blockbuster Maria van het Catharijneconvent is het schilderij ‘Miskend’ van Egbert Modderman te zien. Het levensgrote realistische werk laat een jonge Maria Magdalena zien, eigenwijs zittend op een stoel.


Aberdeen Art Gallery – Aberdeen (2021)

Na het winnen van de BP Portrait Award (2020) door Egbert Modderman, is het schilderij ‘Rusteloos’ tijdelijk tentoongesteld door de Aberdeen Art Gallery, dat gezien wordt als de belangrijkste tentoonstellingsruimte voor beeldende kunst in Schotland.


National Portrait Gallery – London (2020)

Na het winnen van de BP Portrait Award (2020) door Egbert Modderman, is het schilderij ‘Rusteloos’ door de prestigieuze National Portrait Gallery in London opgenomen in een toonaangevende expositie.


Museum of the Bible – Washington (2019)

Het Museum of the Bible heeft in 2019 drie grote werken van Egbert Modderman tentoongesteld op de ‘Impact Floor’ van het museum, waar de focus ligt op de impact van de Bijbel op de wereldcultuur.


Martininkerk – Groningen (vanaf 2017)

Vanaf 2017 werkt Egbert Modderman aan het verbeelden van de zeven werken van barmhartigheid voor de Martinikerk in Groningen. De zeven grote schilderijen krijgen een permanente plaats in de kooromgang van de kerk.


New Bern Art Exhibit – North Carolina (2016 -2018)

Permanente solo-expositie in de New Bern Art Exhibit, met twaalf werken van Egbert Modderman uit de privécollectie van G. Smit.


Martinikerk – Groningen (2016)

In de expositie ‘De schoonheid van religie’ presenteert de Martinikerk voor het eerst een reeks schilderijen van Egbert Modderman. Op de levensgrote figuratieve werken zijn, vanuit christelijke traditie, thema’s als zorg, liefde en kwetsbaarheid geschilderd.